American poker onlineviraemailRoulette sur interneteuropeanăeuropeanăîncepândcărtureşti librărieibucureșticase fostele
  

Inaugurarea expoziţiei Locatar#21. Fotografii still din Bucharest Housing Stories

Adaugat de Admin - Noutati - 0 Comantarii

Inaugurarea expoziţiei Locatar#21.
Fotografii still din Bucharest Housing Stories

Marţi 23 februarie, începând cu orele 19:00, Asociaţia VIRA inaugurează la Café Verona (Strada Pictor Arthur Verona 13-15) expoziţia Locatar#21.

Pentru realizarea web documentarului Bucharest Housing Stories, am interacţionat pe parcursul ultimului an cu mulţi locuitori ai Bucureştiului. Dintre aceştia, 21 au devenit protagonişti pentru cele şapte episoade din serial, oferindu-ne acces în spaţiile lor domestice şi împărtăşindu-ne poveştile personale despre ce înseamnă să trăieşti în Bucureştiul contemporan.

Expoziţia Locatar#21 readuce împreună aceste experienţe de locuire. Pentru 30 de zile, portrete sau ipostaze ale cotidianului celor 21 de locatari migrează de pe platforma www.bucharesthousingstories.ro şi iau forma materialului expus.

Expoziţia este realizată cu sprijinul librăriei Cărtureşti şi poate fi vizitată în perioada 23 februarie – 23 martie 2016.

++++

Bucharest Housing Stories este un serial web documentar produs de Asociaţia VIRA, ce urmăreşte diversitatea experienței de locuire din orașul București și imprejurimi. Este constituit din șapte episoade axate pe diferite tipuri de spații – blocuri construite în perioada socialistă, noi ansambluri rezidențiale, zone de tip „ghetou”, cămine studențesti, spaţii publice (locuirea „în aer liber”), fostele case naționalizate și cele din zona periurbană.

Fiecare episod este disponibil pe platforma www.bucharesthousingstories.ro şi pune accent pe diversitatea experiențelor de vecinătate sau de rutină și pe relațiile cu spațiul locativ dezvoltate de persoane cu profiluri diverse.

www.bucharesthousingstories.ro

++++

Expoziţia Locatar#21 este organizată de Asociaţia VIRA în cadrul proiectului „Case Vii. Diversitatea culturală a spațiilor de locuit din București și împrejurimi” finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Guvernul României în cadrul Programului PA17/RO13 „Promovarea Diversității în Cultură și Artă din cadrul Patrimoniului Cultural European”.
Parteneri proiect: Asociaţia Mişcarea pentru Acţiune şi Iniţiativă Europeană şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român

Post a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

    
Proiect finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României,
în cadrul programul PA17/RO13 „Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european”.
www.eeagrants.org | www.fonduri-diversitate.ro | www.ospv.ro
Proiect implementat de Asociaţia "O Şansă pentru Viitor"